Skip to main content

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Kontakt os

Her er udvalgt nogle af de oftest stillede spørgsmål

Hvor meget kan jeg spare med solceller?

Har du eksempelvis et solcelleanlæg på 10 kWp, vil du årligt producere op til ca. 10.000 kWh og spare 15.000-25.000 kr. årligt. Med vores intelligente batteriløsning vil besparelsen være højere, især i vinterhalvåret.

Hvornår er mit solcelleanlæg tjent hjem?

Et solcelleanlæg fra Solée vil typisk være tjent hjem efter 5-7 år. Med en batteribank vil afkastet som regel være endnu bedre.

Kan jeg sælge min overskudsstrøm?

Ja, det kan du. Vi hjælper med at tilkoble dit anlæg til netselskabet, så du kan sælge din strøm til spotpris. Salget af strømmen sker automatisk, så snart det er koblet til.

Bør jeg vælge batteri?

I Danmark har vi nogle af EU’s højeste afgifter på strøm. Hvis en stor del af dit forbrug ligger, når solen er gået ned, vil det give god mening at kunne lagre din strøm. Så undgår du mest muligt at købe strøm fra elnettet.

Hvordan ved jeg, hvor stort et solcelleanlæg, jeg skal have?

Størrelsen på dit solcelleanlæg er naturligvis afhængig af dit årlige forbrug og vi anbefaler altid at tale en af vores energirådgivere, hvis du vil have et mere præcist svar. En god tommelfingerregel er dog at matche 1:1 med dit årlige forbrug og herefter justere sammen med en ekspert. Så har du en ca. indikation på hvor du ligger.

Hvor meget fylder et solcelleanlæg?

Vi ser typisk at solcelleanlæg til private hjem fylder 12 m2 – 50 m2. Jo højere kW, du vil producere, jo større et anlæg bliver det også. Når du taler med en af vores energirådgivere tager vi højde for flere parametre, og pladsen på dit tag vil altid være medregnet.

Hvordan ved jeg om taget kan bære solcelleanlægget?

Det er et teknisk spørgsmål, som kun kan besvares ved at få en af vores specialister ud og vurdere dit tags konstruktion. De beregner ud fra flere forhold, bl.a. vejrforhold med sne, vind og tagets tilstand.

Hvad er levetiden på solcellerne?

Den nye generation af solceller har en levetid på et sted mellem 30 og 40 år.

Hvordan vedligeholder jeg solcellerne?

Solceller kræver som udgangspunkt ikke vedligeholdelse.

Kan jeres solcelleanlæg snakke med min ladestander?

Det kommer an på ladestanderen. Vi har en ladestander som taler sammen med solcelleanlægget og kan udnytte overskudsstrømmen.

Rådgivning med fokus på mulighederne

Personlig rådgivning af professionelle

Vores energikonsulenter tager altid udgangpunkt i din personlige situation. Beregningen på solceller vil derfor altid blive beregnet baseret på din nuværende situation og fremtiden - sammen med dig.

Tal med en energikonsulent
Close Menu

Industriholmen 82
2650 Hvidovre

Telefonisk åbningstider:
Mandag-fredag 9.00 – 16.00

+45 42 83 00 51
info@solee.dk

Ring 8-16