Skip to main content

Fakta om solceller

Danmark har oplevet en vækst i antallet af solceller over de seneste år, hvilket understreger både landets og boligejernes engagement i overgangen til vedvarende energi. Ved udgangen af 2023 var den samlede installerede kapacitet af solceller i Danmark ifølge Energistyrelsen på 3.529 megawatt (MW).

Med denne stigende vækst er Danmark godt på vej til at udnytte solenergiens potentiale til at støtte både private energibehov og nationale klimamål. Den fortsatte vækst i antallet af solceller er central for Danmarks strategi om at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer og fremme en grønnere fremtid.

Hos Solée er vores mål at udbrede kendskabet til solceller og gøre det lettere at blive solcelleejer. Derfor er det gratis og uforpligtende at indhente et tilbud hos en af vores energirådgivere, der kan fortælle dig meget mere om fordelene ved solcelle. Vi ka også hjælpe med at beregne din mulige besparelse på elregningen.

Derfor bør du vælge Solée

Priseksempler

Se et udvalg af priseksempler på vores solcelleløsninger. Beregn en pris med beregneren og få en vurdering af, hvilket anlæg der passer til netop dit behov.

Beregn din pris her

6,3 kWp + batteri og intelligent styring

Fra kr.115.000
  • Til familien med et årligt forbrug på 5.000-6.000 kWh
  • Svarende til ca. 17.000 kr. i produktion af strøm årligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

7,9 kWp + batteri og intelligent styring

Fra kr.120.000
  • Til familien med et årligt forbrug på 7.000-8.000 kWh
  • Svarende til ca. 22.000 kr. i produktion af strøm årligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

10,2 kWp + batteri og intelligent styring

Fra kr.130.000
  • Til familien med et årligt forbrug på 8.000-10.000 kWh
  • Svarende til ca. 28.000 kr. i produktion af strøm årligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

6,3 kWp + batteri og intelligent styring

Kr.986/ måned

Finansieret over 180 måneder

  • Til familien med et månedligt forbrug på 400-500 kWh
  • Svarende til ca. 1.416 kr. i produktion af strøm månedligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

7,9 kWp + batteri og intelligent styring

Kr.1.019/ måned

Finansieret over 180 måneder

  • Til familien med et månedligt forbrug på 550-650 kWh
  • Svarende til ca. 1.800 kr. i produktion af strøm månedligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

10,2 kWp + batteri og intelligent styring

Kr.1.099/ måned

Finansieret over 180 måneder

  • Til familien med et månedligt forbrug på 650-850 kWh
  • Svarende til ca. 2.300 kr. i produktion af strøm månedligt
  • Inkl. standardmontage og tilkobling

Solceller med Solée

Hvordan fungerer solceller? 

Solceller er teknologiske enheder, der konverterer solens energi til elektricitet ved hjælp af det fotovoltaiske princip. Når sollys rammer en solcelle, skabes en elektrisk strøm når elektroner sættes i bevægelse inden for cellen. Denne proces involverer ingen bevægelige dele og producerer ren, vedvarende energi uden at udlede drivhusgasser. Solceller er sammensat af halvledermaterialer (typisk silicium) som er kædet sammen med andre elementer for at skabe en positiv og en negativ side – også kendt som pn overgang, hvor den elektriske strøm dannes.

Solceller fungerer således:

  • Silicium absorberer solens lys
  • Energien i sollyset får elektronerne til at bevæge sig og skaber strøm
  • Strømmen opfanges af metalliske ledere i solcellen, der leder den videre til en inverter
  • Inverteren omdanner jævnstrøm til vekselstrøm
  • Elektriciteten kan anvendes i hjemmet

Der findes flere typer solceller på markedet, og vi anbefaler at du undersøger dem grundigt, inden du vælger en type. Hos Solée vejleder vi dig naturligvis i valget. Vi anvender ydelukkende effektive monokrystallinske solceller af høj kvalitet.

Grundlæggende kan solceller opdeles i tre typer:

  • Monokrystallinske solceller: Disse består af en enkel, kontinuerlig krystalstruktur og er kendt for deres høje effektivitet og holdbarhed. De kræver dog mere energi i fremstillingen, hvilket kan øge deres miljømæssige aftryk.
  • Polykrystallinske solceller: Fremstillet af smeltede siliciumfragmenter, hvilket giver dem et mosaiklignende udseende. De er billigere at producere end monokrystallinske celler, men har en lidt lavere effektivitet.
  • Tyndfilmssolceller: Disse celler er lavet ved at deponere et eller flere tynde lag af fotovoltaisk materiale på en overflade. Denne type omfatter forskellige materialer såsom cadmiumtellurid eller amorft silicium. Denne type er mere fleksibel og mindre påvirket af høje temperaturer, men effektiviteten er generelt lavere end krystallinske solceller.

Valget af solceller afhænger af flere faktorer, herunder budget, pladsbegrænsninger og specifikke energikrav. Mens monokrystallinske paneler tilbyder den højeste effektivitet og er ideelle for begrænset plads, kan tyndfilmssolceller være mere hensigtsmæssige i situationer med højere temperaturer eller på overflader, der ikke kan bære vægten af tungere krystallinske paneler.

 

Hvad består solceller af? 

Solceller er overvejende konstrueret af halvledermaterialer, hvor silicium dominerer i kraft af dets kapacitet til at omdanne sollys til elektricitet. Materialet forekommer naturligt i sand og kvarts og anvendes i to varianter: monokrystallinsk og polykrystallinsk silicium. Monokrystallinsk silicium fremstilles af et enkelt krystal, hvilket giver højere effektivitet og et rent look. Polykrystallinsk silicium, der består af flere krystaller, er mere økonomisk at fremstille, men generelt lidt mindre effektivt.

I tillæg til silicium indeholder solceller metalforbindelser der transporterer den genererede elektricitet. De indeholder også et beskyttende lag af glas eller plast, der beskytter mod vejr og vind samtidig med, at de maksimerer absorptionen af lys. Der tilføjes også antireflekterende materialer, der forbedrer effektiviteten ved at minimere tabet af sollys, der reflekteres væk fra cellerne.

Hos Solée har vi fokus på nøje udvælgelse af materialer, så vores solceller opnår optimal effektivitet og holdbarhed. Vores produkter lever op til EU-standarder for ydeevne og kvalitet, hvilket giver os mulighed for at tilbyde topkvalitet til fordelagtige priser.

Vi tilbyder desuden 25 års garanti for at understrege vores forpligtelse til kvalitet. Udover funktionalitet vægter vi højt, at solcellerne passer ind i den danske byggestil. Vores elegante all black-paneler med antireflekterende overflade er designet til at integreres harmonisk med forskelligartede bygningstyper.

Når du vælger solceller fra Solée får du:

  • Elegante all black-paneler med en diskret profil
  • Lang holdbarhed med 25 års garanti
  • Effektiv ydelse – selv på begrænset plads

 

Økonomi og rentabilitet 

Investering i solceller er ikke blot en miljømæssig beslutning men også en økonomisk beslutning, der kan reducere din elregning markant. Omkostningerne ved installation af solceller i Danmark kan variere bredt afhængigt af anlæggets størrelse og specifikationer.

Prisen på solceller starter typisk omkring 60.000 kr. for et 3 kWp system, som er passende for mindre husstande. Prisen kan stige til op til 160.000 kr. for et 15 kWp system med batteri, som er ideelt for større boliger eller mindre virksomheder. Tilbagebetalingstiden for solcelleanlæg fra Solée er som regel mellem 5-7 år, men den kan være kortere, hvis anlægget er udstyret med et batteri.

 

Priseksempler på solceller fra Solée:

 

6,3 kWp solcelleanlæg + 5 kWh batteri med intelligent styring:

  • Pris: 115.000 kr. – Optimalt for husstande med et årligt energiforbrug på mellem 5.000 og 6.000 kWh. Dette anlæg er skræddersyet til mindre husstande, hvor det er designet til at matche det typiske energiforbrug tæt og maksimere effektiviteten af den genererede energi.

 

7,9 kWp solcelleanlæg + 5 kWh batteri med intelligent styring:

  • Pris: 120.000 kr. – Velegnet til husstande med et årligt energiforbrug på 7.000 til 8.000 kWh. Systemet passer godt til den gennemsnitlige danske familie, da det er dimensioneret til at dække det meste af en families behov.

 

10,2 kWp solcelleanlæg + 5 kWh batteri med intelligent styring:

  • Pris: 130.000 kr. – Anbefales til husstande med et energiforbrug på 8.000 til 10.000 kWh om året. Denne konfiguration er målrettet større husstande med et højere energiforbrug, hvor anlægget er tilpasset til husstandens forbrugsmønstre for at optimere den økonomiske besparelse og udnyttelsen af solenergi.

 

Hvad er solceller med batteri? 

Hos Solée anbefaler vi som udgangspunkt, at man køber et batteri sammen med solcellerne for at maksimere udbyttet og effektiviteten af energiproduktionen.

Solceller med batteri adskiller sig fra traditionelle solcellesystemer ved at inkludere et batteri, som muliggør opbevaring af den elektricitet, der genereres. I et almindeligt solcelleanlæg uden batteri er det nødvendigt at bruge strømmen, så snart den produceres, ellers går den til spilde. Dette system kræver, at forbruget hovedsageligt ligger i dagtimerne for at matche solcellernes produktionstidspunkt.

Integrationen af et batteri ændrer dynamikken ved at tillade opbevaring af overskydende energi produceret i dagtimerne, til brug på tidspunkter med lavere solaktivitet eller i aftentimerne, hvor mange husstande har øget strømforbrug. Det gør boligen eller virksomheden betydeligt mindre afhængig af det offentlige elnet og bidrager til øget energiuafhængighed.

Med et batterisystem kan du desuden undgå høje elpriser under spidsbelastningsperioder, hvor omkostningerne til elektricitet ofte stiger på grund af høj efterspørgsel. Ved at forbruge energi fra dit eget batteri i de perioder, kan du opnå betydelige besparelser på elregningen.

Endelig kan opbevaring af din solenergi i batteriet bidrage til en mere effektiv anvendelse af produceret grøn energi. Det hjælper med at stabilisere elnettet under perioder med høj belastning og understøtter en mere bæredygtig energiforsyning ved at sikre, at den vedvarende energi udnyttes optimalt.

 

Hvad koster et batteri til solceller? 

Ved at investere i et batteri til dit solcelleanlæg kan du maksimere udnyttelsen af den energi, du producerer. Priserne på solcellebatterier ligger typisk mellem 20.000 og 30.000 kr. afhængigt af batteriets kapacitet og den specifikke teknologi, der passer bedst til dit anlæg.

Selvom det kan virke som en stor investering, tilbyder et batterisystem mærkbare økonomiske fordele. Ved at reducere afhængigheden af købt elektricitet, kan batteriet bidrage til betydelige besparelser på din elregning over tid. Den langsigtede økonomiske gevinst gør batteriet til en fornuftig investering, der betaler sig i løbet af få år.

 

Kan man sælge strøm til elnettet hvis man har solceller med batteri? 

Hvis du har installeret solceller med batteri, kan du stadig sælge den overskydende strøm, du producerer. I Danmark kan husstande sælge el fra deres solceller og modtage op til 7.000 kr. årligt skattefrit. Hvis du ejer solcelleanlægget sammen med din ægtefælle, gælder denne gevinst fordel for jer begge.

Hvis du sælger strøm for mere end 7.000 kr. på et år, bliver alt over dette beløb skattepligtigt. For at beregne den skattepligtige indkomst trækkes 7.000 kr. fra det totale salgsbeløb. Af det resterende beløb skal 60% indberettes som skattepligtig indkomst på din selvangivelse. Hvis du eksempelvis sælger strøm for 8.500 kr. trækkes 7.000 kr. fra, og du står altså tilbage med 1.500 kr. Heraf er 60% af beløbet skattepligtigt, hvilket svarer til 900 kr.

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er fradrag eller afskrivninger at hente specifikt for selve solcelleanlægget. Men hvis du har finansieret dit solcelleanlæg gennem et lån, er det muligt at fradrage renteudgifterne. For at sikre at du har de nyeste oplysninger og overholder gældende regler, anbefaler vi at du tager et kig på SKATs hjemmeside. Du kan også kontakte en skatterådgiver for specifik vejledning om solceller og salg af elektricitet.

 

Afregning: Salg af strøm fra solceller 2024 

Indtil udgangen af 2023 fungerede afregning af solceller i Danmark under et nettoafregningssystem. Systemet tillod ejere af solceller at modregne den strøm, de producerede, med den strøm, de forbrugte fra det offentlige elnet. Afregningen foregik årligt, hvilket betød at man kun afregnede det faktiske nettoforbrug – differencen mellem forbrugt og produceret elektricitet gennem året.

Afregningsmetoden var til stor økonomisk fordel for solcelleejere, da det gjorde det muligt at anvende sin egenproducerede strøm til at reducere sin elregning markant. Overskydende energi kunne enten sælges tilbage til elnettet til en forudbestemt pris, eller overføres til den næste afregningsperiode.

 

Implementering af øjeblikstarifering fra 2024 

Fra den 1. januar 2024 blev der i stedet for nettoafregning indført øjeblikstarifering, som ændrer den måde, solcelleejere bliver afregnet på. Med den nye model bliver ejere af solceller afregnet for deres faktiske øjeblikkelige forbrug fra elnettet – uafhængigt af deres egen strømproduktion. Det vil sige, at produktionen fra solceller ikke længere direkte kan modregnes i det strømforbrug, der trækkes fra elnettet.

Ændringen er et led i EU’s bestemmelser, som har til formål at sikre, at alle energiforbrugere yder et lige bidrag til omkostningerne ved vedligeholdelse og drift af elnettet. Det skal sikre en mere retfærdig og bæredygtig energiforvaltning. For solcelleejere betyder de nye regler, at selvom der stadig kan opnås besparelser på elregninger, vil man ikke længere kunne bruge denne egenproduktion til direkte at reducere sit forbrug. Energinet forudser, at ændringen kan medføre en årlig meromkostning på cirka 475 kr. for hver husstand med solceller.

Med de nye regler bliver det endnu vigtigere for solcelleejere at tænke i energieffektivitet og overveje investering i batterilagringssystemer. Et batteri kan hjælpe med at maksimere udnyttelsen af den producerede elektricitet ved at lagre overskydende energi til brug, når solen ikke skinner. På den måde kan solcelleejere stadig optimere deres energiforbrug og øge deres uafhængighed af det offentlige elnet.

 

Hvordan placeres solceller bedst? 

I Danmark prioriteres grønne løsninger og bæredygtig energiforvaltning højt, hvilket gør solceller til et stadig mere attraktivt valg til både bolig- og erhvervsejendomme. Før du investerer i solceller er det dog vigtigt at forstå, hvor afgørende korrekt placering er for anlæggets effektivitet og holdbarhed.

Hos Solée har vi stor erfaring med at rådgive om optimal placering af solcelleanlæg. Generelt kan du installere solceller mange steder på din ejendom, herunder på taget, carporten, bygningens facade eller direkte på jorden. Hver placering tilbyder forskellige fordele og kræver nøje overvejelser for at sikre, at du får det højeste energiudbytte.

Vigtige faktorer ved valg af placering:

  • Retning og hældning: Det ideelle er at placere solcellerne på et sydvendt tag for at fange mest muligt sollys. Øst- eller vestvendte tage kan også være effektive, mens nordvendte tage typisk er mindre gunstige. En hældningsvinkel på 15-60 grader er optimal for de fleste danske forhold.
  • Skygge: Undgå placeringer hvor bygninger, træer eller andre forhindringer kaster skygge på panelerne, da det kan reducere effektiviteten markant.
  • Plads: Tjek at der er tilstrækkelig plads til det ønskede solcelleanlæg, og at installationen ikke påvirker ejendommens strukturelle integritet.
  • Tagets tilstand: Det er essentielt at taget er i stand til at understøtte den ekstra vægt fra solcellerne og at det kan holde til den langsigtede investering i solceller.
  • Nabohensyn og lokalplaner: Overvej potentielle gener for naboer og sørg for at overholde lokalplaner og andre regulerende bestemmelser.

En kombination af tagrenovering og installation af solceller kan også være en økonomisk attraktiv løsning, der moderniserer dit tag og forbedrer dets energieffektivitet med integrerede solceller. Vores energirådgivere er klar til at vejlede dig gennem alle overvejelserne, så din investering bliver så givende som muligt.

 

Kan man selv montere et solcelleanlæg? 

Selvom du teknisk set kan vælge at installere et solcelleanlæg selv, anbefaler vi hos Solée, at du overlader det til professionelle. Der er flere vigtige grunde til at vælge professionel installation:

  • Ekspertise: Professionelle installatører har værdifuld viden og erfaring som sikrer, at dit solcelleanlæg installeres korrekt og effektivt. De kender de bedste teknikker til at maksimere anlæggets ydelse ud fra din boligs specifikke forhold.
  • Sikkerhed: Installation af solceller involverer teknisk og ofte farligt arbejde, især når det foregår på høje tage. Professionelle installatører er trænet til sikkert at håndtere disse risici.
  • Garanti og certificeringer: For at opretholde solcelleanlæggets garanti og sikre at alle installationer lever op til kravene kræver mange producenter, at installationen udføres af certificerede fagfolk.
  • Optimal placering og effektivitet: Fagfolk er eksperter i at bestemme den ideelle placering og orientering af solpanelerne, hvilket er afgørende for at optimere energiproduktionen.
  • Tidsbesparelse: At hyre en professionel installatør sparer dig værdifuld tid. De nødvendige værktøjer og teknikker sikrer en hurtig og effektiv installation.
  • Teknisk support: Med professionel installation får du adgang til pålidelig rådgivning og service, som er essentielt for langtidsholdbarhed og driftssikkerhed.

Hos Solée består holdet af erfarne tømrere og autoriserede elektrikere som sikrer, at dit solcelleanlæg ikke kun er effektivt, men også holdbart. Vi er så sikre på kvaliteten af vores arbejde, at vi tilbyder 25 års garanti på alle vores solcelleanlæg.

 

Hvad er de miljømæssige fordele ved solceller? 

Solceller er i stigende grad anerkendt for deres betydelige bidrag til den grønne omstilling, primært gennem reduktion af CO2-udledninger og deres rolle i kampen mod klimaforandringer. Ved at konvertere solens stråling direkte til elektricitet er solceller en miljøvenlig og vedvarende energikilde, som er afgørende for at mindske afhængigheden af fossile brændstoffer.

Reduceret CO2-udledning 

Solceller producerer elektricitet uden at udlede CO2 eller andre drivhusgasser; en væsentlig forskel fra traditionelle energikilder som kul, olie og naturgas. Ved at erstatte fossile brændstoffer med solenergi, reducerer solcelleanlæg mængden af CO2 der frigives til atmosfæren.

Livscyklusanalyse af solceller 

En vurdering af solcellers miljømæssige indvirkning omfatter alle faser af deres livscyklus – fra produktion og brug til genanvendelse eller bortskaffelse. Produktionen af solceller involverer udvinding og forarbejdning af råmaterialer (primært er silicium). Selvom processen kræver energi, kompenseres det ofte mange gange i løbet af solcellernes levetid som typisk er 25-30 år eller mere, hvor de producerer ren, vedvarende energi.

I brugsfasen har solceller ingen miljøskadelige emissioner, da de ikke forbruger brændstof eller kræver andre materialer for at generere elektricitet.  

Når det kommer til bortskaffelse af solceller, fokuseres der i stigende grad på genanvendelse af materialer. Moderne solcelleteknologier udvikles med henblik på lettere adskillelse af værdifulde materialer, som kan genbruges til fremstilling af nye solceller eller andre produkter. Denne tilgang bidrager til en mere bæredygtig energisektor og sikrer, at brugen af solceller forbliver en gevinst for miljøet gennem hele deres livscyklus.

Solcellers bidrag til miljøet er afgørende i indsatsen for at skabe en mere bæredygtig og renere fremtid. Ved at investere i solenergi tager du et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig og miljøvenlig energiproduktion, der kan hjælpe med at skabe en grønnere planet for fremtidige generationer.

Du kan på Solées hjemmeside prøve vores beregner og få en idé om, hvilken solcelleløsning der passer bedst til din husstand, hvad en solcelleløsning vil koste og hvor meget du kan spare. Kontakt os for at høre mere og tag det første skridt mod en mere klimavenlig hverdag. 

 

Close Menu

Krondalvej 9A
2610 Rødovre

Telefonisk åbningstider:
Mandag-fredag 9.00 – 16.00

+45 42 83 00 51
info@solee.dk

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Hvem er vi

Foreslået tekst: Vores webstedsadresse er: https://www.solee.dk.

Comments

Foreslået tekst: Når besøgende skriver kommentarer på webstedet, indsamler vi de data, som vises i kommentarformularen, og også den besøgendes IP-adresse og browserens user agent string for at hjælpe med at opdage spam.

En anonymiseret streng som er oprettet ud fra din e-mailadresse (også kaldet et hash), kan leveres til Gravatar tjenesten for at se om du bruger denne. Gravatar tjenestens privatlivspolitik er tilgængelig her: https://automattic.com/privacy/. Efter godkendelse af din kommentar, vil dit profilbillede være synligt for offentligheden sammen med din kommentar.

Media

Foreslået tekst: Hvis du uploader billeder til webstedet, så bør du undlade at uploade billeder med indlejrede lokalitetsdata (EXIF GPS) inkluderet. Besøgende på webstedet kan downloade og udtrække alle lokalitetsdata fra billeder på webstedet.

Cookies

Foreslået tekst: Hvis du skriver en kommentar på vores websted, kan du vælge at gemme dit navn, e-mailadresse og websted i cookies. Disse er til din bekvemmeligehed, så du ikke skal udfylde dine oplysninger igen, når du skriver endnu en kommentar. Disse cookies vil holde i et år.

Hvis du besøger vores loginside, opretter vi en midlertidig cookie for at afgøre om din browser accepterer cookies. Denne cookie indeholder ingen personlige data og slettes, når du lukker din browser.

Når du logger ind, vil vi opsætte en række cookies og gemme din logininformation og dine valg af skærmvisning. Login cookies holder i to dage, og skærmvalg cookies holder i et år. Hvis du vælger "Husk mig", vil dit login holde i to uger. Hvis du logger ud af din konto, vil login cookierne forsvinde.

Hvis du redigerer eller udgiver en artikel, vil en yderligere cookie blive gemt i din browser. Denne cookie indeholder ikke nogle personlige data og opgiver simpelthen indlægsID på den artikel, du lige har redigeret. Den udløber efter 1 dag.

Indlejret indhold fra andre websteder

Foreslået tekst: Artikler på dette websted kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer, billeder, artikler osv.). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis den besøgende har besøgt det andet websted.

Disse websteder indsamler måske data om dig, bruger cookies, indlejrer ekstra tredjeparts sporing, og overvåger din interaktion med dette indlejrede indhold, heriblandt at spore din interaktion med indlejret indhold, hvis du har en konto og en logget ind på det websted.

Hvem vi deler dine data med

Foreslået tekst: Hvis du anmoder om en nulstilling af adgangskoden, medtages din IP-adresse i e-mailen med nustillingen.

Hvor længe vi gemmer dine data

Foreslået tekst: Hvis du skriver en kommentar, så bliver kommentarer og dens metadata bevaret på ubestemt tid. Dette er så vi kan genkende og godkende enhver opfølgende kommentar automatisk i stedet for at have dem i en moderationskø.

For brugere som opretter sig på vores websted (om nogen), gemmer vi også den personlige information de giver til deres brugerprofil. Alle brugere kan se, redigere, eller slette deres personlige information til enhver tid (med den undtagelse at de ikke kan ændre deres brugernavn). Webstedets administratorer kan også se og redigere den information.

Hvilke rettigheder har du over dine data

Foreslået tekst: Hvis du har en konto på dette websted, eller har skrevet kommentarer, kan du bede om en eksporteret fil med de personlige data vi har liggende om dig, heriblandt alt data, du har givet os. Du kan også bede om, at vi sletter alle personlige data, vi har om dig. Dette indbefatter ikke nogen form for data, som vi er forpligtede til at gemme af administrative, lovmæssige eller sikkerhedsmæssige grunde.

Hvor dine data sendes hen

Foreslået tekst: Besøgendes kommentarer kan muligvis blive kontrolleret af en automatisk spam-genkendelse tjeneste.

Save settings
Cookies settings
Ring 8-16