Skip to main content

Er det værd at investere i et solcelleanlæg med batterilagring? Denne artikel udforsker de vigtigste aspekter af energilagringssystemer, deres økonomiske levedygtighed og de miljømæssige fordele.

Solceller konverterer sollys til elektricitet, men solen skinner ikke hele tiden. Her kommer batterilagring ind i billedet som en løsning, der kan gemme overskydende energi til brug, når solen ikke skinner. Med et batterisystem kan du altså optimere din egenproduktion af energi og blive mindre afhængig af det offentlige elnet. Men hvad indebærer det at integrere batterilagring i et solcelle-setup? For det første kræver det en ekstra investering. Et solcellebatteri koster omkring 20.000-30.000 kroner. Til gengæld kan du bruge den selvproducerede energi, når det er mest fordelagtigt for dig – for eksempel om aftenen eller i perioder med høj efterspørgsel, hvor elpriserne er høje.

En vigtig del af løsningen

Teknologien bag batterilagring er i konstant udvikling, hvilket leder til længere levetid og højere kapacitet. Batterisystemerne bliver mere effektive, mindre og nemmere at integrere i eksisterende boliger og energisystemer. Derudover kan du med smarte teknologiapps styre dit forbrug og produktion på en måde, der maksimerer de økonomiske og energimæssige fordele. Desuden bidrager du til at stabilisere det offentlige elnet ved at reducere dit forbrug i spidsbelastningsperioder.  Batterilagring er derfor en vigtig brik i bestræbelserne på at nå de nationale klimamål.

Når du overvejer at investere i solceller med batterilagring, er det vigtigt at forstå den økonomiske side af regnestykket. Omkostningerne kan måske virke skræmmende; solceller koster omtrent 100.000 kroner som startpris, og et tilhørende batterisystem yderligere 20.000-30.000 kroner. Det er dog afgørende at tænke på den langsigtede økonomiske værdi ved investeringen. Det estimeres, at installationen af solceller kan hæve en ejendoms værdi med omkring 50.000 kroner i sig selv og samtidig forbedre energimærket. Det gør din bolig betydelig mere attraktiv på markedet, hvis du en dag skulle beslutte dig for at sælge.

Omkostninger vs besparelser

Solceller med batterilagring kan potentielt sænke eller måske eliminere den strøm, du skal købe fra det offentlige net. Over tid opnår du derfor betragtelige besparelser på din elregning. Selvfølgelig varierer besparelserne afhængigt af faktorer som dit energiforbrug, solcelleanlæggets størrelse og effektivitet samt lokale solskinsforhold, men gevinsten er ikke til at komme uden om. Læg dertil, at elpriserne svinger og generelt har en tendens til at stige over tid. Ved at producere din egen energi og lagre den til senere brug kan du dermed ‘låse’ dine energiomkostninger til en lavere sats og beskytte dig mod fremtidige prisstigninger.

Endelig må du ikke glemme regeringens incitamenter og tilskudsprogrammer, der kan bidrage til at reducere den samlede installationspris af solceller og batterier, gøre overgangen til vedvarende energi mere økonomisk overkommelig og forbedre din investerings tilbagebetalingstid. Vi har overblikket over de aktuelle tilskudsprogrammer og hjælper dig gerne med at søge dem. Samlet set skal den økonomiske beslutning om at investere i solceller med batterilagring baseres på en grundig analyse af startomkostninger versus de langsigtede besparelser på energiregningen samt den værditilvækst, du får på din bolig. I langt de fleste tilfælde er det en særdeles fordelagtig investering.

Miljømæssige fordele ved energilagring

Miljøfordelene ved lagring af strøm er betydelige. Ved at lagre energien begrænser man nemlig udledning af drivhusgasser fra traditionelle fossile brændstoffer – især i de perioder, hvor nettet primært forsynes af ikke-vedvarende energikilder. Det hjælper altså ikke kun dig med at mindske dit personlige klimaaftryk – det understøtter også det bredere arbejde mod en mere bæredygtig energiforsyning på nationalt plan. Solenergi er afgørende for at lykkes med den grønne omstilling.

Endelig skal det fremhæves, at solceller med batterilagring i praksis giver dig en øget energisikkerhed. I tilfælde af strømafbrydelser eller ustabile netforhold fungerer dit batterisystem som en backup, der sikrer, at du stadig har adgang til elektricitet. Desuden kan du med de rette systemer og intelligent software optimere, hvornår du bruger din energi bedst og billigst. 


Klar til at investere i en lysende fremtid?

Installation af solceller er sund fornuft for dig, der gerne vil spare stort på din elregning og samtidig give en tiltrængt håndsrækning til miljøet. Med den rette vejledning og support fra vores eksperter er overgangen til solenergi både enkel og ligetil. Så snart du har taget beslutningen, tager vi os praktisk talt af resten. 

FAQ

Hvad er solceller med batterilagring?

Solceller med batterilagring er et system, hvor solenergi opsamles ved hjælp af solceller og lagres i batterier til senere brug. Dette giver mulighed for at udnytte solenergien, selv når solen ikke skinner.

Hvad er de økonomiske fordele ved solceller med batterilagring?

Solceller med batterilagring kan hjælpe med at reducere eller eliminere dine energiomkostninger ved at udnytte den lagrede solenergi i perioder med lav eller ingen sol. Dette kan resultere i betydelige besparelser på din elregning i løbet af året.

Hvad er de miljømæssige fordele ved solceller med batterilagring?

Solceller med batterilagring bidrager til at reducere brugen af fossile brændstoffer og mindske udledningen af drivhusgasser. Ved at bruge solenergi som en ren og vedvarende energikilde kan du hjælpe med at bevare miljøet og bidrage til en bæredygtig fremtid.

Leave a Reply

Close Menu

Industriholmen 82
2650 Hvidovre

Telefonisk åbningstider:
Mandag-fredag 9.00 – 16.00

+45 42 83 00 51
info@solee.dk

Ring 8-16